Izaberite stranicu

Paradajz roze boje sve je popularniji u Kini i Turskoj, ali i u Evropi i zemljama okruženja. Kompanija Holland Angro je prva donela roze paradajz na srpsko tržište.

Hibrid VP1 je veoma ran i prinosan paradajz koji ukusom podseća – na staru domaću sortu – volovsko srceProizvodjači ga vole zbog ranostasnosti, dobrog prinosa i lakše prodaje.

„Imao sam puno hibrida ali se sve to svelo na jedan izuzetno kvalitetan koji podseća na naš pravi domaći, to je VP1 F1, izuzetno je ukusan i ima vrlo tanku pokožicu, rekao je Veselin Dinić iz sela Batušinac.

Pink VP1 F1 hibrid je izuzetno kvalitetan, krupan, ne puca, ukusan je, nema žilu unutra, dosta je rodan, otporan na neke bolesti, nežniji je u odnosu na crveni ali je daleko prinosniji i slađi, kaže Bojan Stanojević iz Badinca.

 

Roze paradajz @AGROmedia

 

Težina ploda paradajza VP1 F1 iznosi od 200 do 250 grama, ljuska je tanka, a boja tamno roza. Pored ovog hibrida roze paradajza, kompanija Holland Angro izdvaja i Cornabel. Specifičan paradajz, izduženog oblika poput paprike, omiljen u centralnoj i južnoj Srbiji.

„Nešto prelepo i za oko na izgled i za ukus, čim se pojavi na pijaci odmah se proda“, kaže Veselin.

 

Cornabel © Holland Angro

 

Cornabel je srednje rani hibrid, izduženog oblika sa tankom ljuskom i krupnim plodovima koji dostižu masu i 300 grama. Cornabel odlikuje izuzetan prinos i specifičan, dobar ukus koji je posledica velike količine suve materije i šećera koji sadrži. Holland Angro – semena za profesionalne proizvođače.

Sagovornici:

Veselin Dinić, Batušinac

Bojan Stanojević, Badince