Izaberite stranicu

Karfiol

U srpskim domaćinstvima karfiol se najčešće koristi za pripremu turšije. Reč je o veoma zdravoj namirnici koja je sve popularnija na trpezama, pa samim tim je i česta pojava na njivama. Karfiol se u našoj zemlji često proizvodi i kao kasni kupus. Za berbu u septembru i oktobru setva semena karfiola obavlja se u junu, a rasađivanje u bašte vrši se u julu.

Karfiol je deo porodice kupusnjača koji je mnogo hranljiviji od mnogih popularnijih članova te porodice. Setva se odvija u junu i 100 grama semena je dovoljno za jedan hektar. Berba ovog povrća dolazi u drugoj polovini septembra i traje celog oktobra. Mi vam otkrivamo koje hibride karfiola biraju najuspešniji proizvođači. 

Ukoliko ove godine razmišljate o proizvodnji karfiola, kompanija “Holland Angro” iz svoje ponude izdvaja dva hibrida sa kojim su prinosi zagarantovani. Odaberite za sebe najbolje seme karfiola, za proizvodnju u proleće, tokom leta i jeseni, sa velikom otpornošću na visoke temperature i neke štetočine, sa atraktivnim, zbijenim cvastima lepe strukture i odlične pokrivenosti.

Više informacija na sledećim linkovima:

Hibridi karfiola za uspešne povrtare

Više od 25 godina sa vama

 

 Profesionalno  seme uz vase iskustvo I našu podršku garantuju uspeh.