Izaberite stranicu

Cvekla

Cvekla je veoma stara povrtarska kultura ali se od uvek smatra i značajnom lekovitom biljkom koja popravlja zdravlje i predstavlja snagu za telo. Bogata je mineralima, ugljenim hidratima, mastima, belančevinama, vitaminom B12.

Zbog relativno kratke vegetacije može se proizvoditi kao glavni ili kao naknadni, drugi usev. Kod nas je mnogo masovnija proizvodnja cvekle kao drugog useva. Kao naknadni ili drugi usev, cvekla se gaji posle ubiranja graška, salate, ranog kupusa, ječma pa i pšenice. Pri ovoj proizvodnji, uglavnom se postiže bolji kvalitet cvekle nego pri proletnoj proizvodnji. Proizvodnja cvekle kao drugog useva može se obezbediti samo u uslovima navodnjavanja. Kako god bilo, jedan od ključnih faktora koji utiče na uspešnost proizvodnje je svakako odabir adekvatnog semena cvekle.

Kompanija “Holland Angro” nudi vrhunski hibrid cvekle koji predstavlja veoma prinosnu sortu. Karakteriše je koren koji je srednje krupan, okrugao, tamno crvene boje i monocentričan. Naš stručni tim je uvek tu da vas usmeri pri odabiru pravog semena koji je u skladu sa vašom proizvodnjom i vašim potrebama.

Više od 25 godina sa vama

 

 Profesionalno  seme uz vase iskustvo I našu podršku garantuju uspeh.