Kelj Pupčar
Kultura koja se kod nas gaji od leta do kasne zime. Poslednjih godina tražnja na tržištu za ovim proizvodom je sve veća, a postaje sve interesantniji i proizvođačima jer berba vrši tokom jeseni i zime kada predstavlja dodatni izvor prihoda. Dobar hibrid koji zadovoljava I proizvođače I potrošače treba da ima kompaktne glavičice svetlo zelene boje i da bude otporan na niske zimske temperature. Takođe je važna otpornost na poleganje I prorastanje, kao I na bakterioznu plamenjaču.
Kelj I kelj pupčar pripadaju porodici kupusnjača, a od svog “rođaka” kupusa razlikuju se po tome što odlično podnose niže temperature I sadrže znatno veću količinu hranljivih materija.
Kelj pupčar je poznat I kao briselski kupus ili prokelj. Od drugih varijeteta kupusa razlikuje se po tome što formira visoku I jaku stabljiku koja može dostići visinu od jednog metra. Reč je o veoma otpornoj biljci, pa nije čest slučaj da ga na njivi prekrije sneg. Najčešće se gaji iz rasada i veoma je važan u plodoredu, pa ga iskusni proizvođači sade nakon skidanja ranih povrtarskih kultura.
U bogatom asortimanu kompanije „Holland Angro“ možete pronaći najkvalitetnije hibride semena kelja i kelja pupčara koji će olakšati i intenzivirati vašu propizvodnju.
Više od 25 godina sa vama
Profesionalno seme uz vase iskustvo I našu podršku garantuju uspeh.